Uskomaton suoritus – 51-vuotias Noriaki Kasai voitti Sapporossa hypätyn kisan ja on tyrkyllä maailmancupiin!

Noriaki Kasai

Ikinuori mäkihyppylegenda Noriaki Kasai on 51-vuotiaana tekemässä melkoista temppua, sillä hän on tyrkyllä jopa maailmancupiin.

Japanista kuuluu kummia, sillä mäkihypyn todellinen teräsvaari, 51-vuotias legenda Noriaki Kasai, on hypännyt Sapporossa järjestetyn TVh Cup -kisan voittoon.

Puolalaisen tv-kanava TVP Sportin tietojen mukaan Kasai on nyt jopa tyrkyllä Japanin maailmancup-joukkueeseen. Sapporossa hypätään maailmancupia 17.–18. helmikuuta.

Maajoukkueeseen päästessään Kasai laittaisi jälleen ennätykset uusiksi, sillä kukaan ei ole hypännyt hänen iässään maailmancupin osakilpailussa.

Kasain ponkaisi lauantaina käydyssä kisassa HS 137 -mäestä ensimmäisellä kierroksella 125 metriä ja toisella kierroksella voittoon kantaneen 130,5-metrisen hypyn.

Kasai osallistui myös viime viikonloppuna Continental cupin kilpailuihin Sapporossa. Hän otti sijat 9, 11 ja 21, ja pesi muun muassa kaikki Saksan ja Puolan hyppääjät. Kasain hyppäsi ensimmäistä kertaa maailmancupissa jo huimat 35 vuotta sitten.

Tätä taustaa vasten on vähemmän yllättävää, että hänellä on tilillään historian eniten maailmancupin kisoja, eli kaikkiaan 569 kappaletta, ellei lisää olisikaan enää tulossa.

51-vuotias Noriaki Kasai leiskautti tällä hypyllä TVh Cupin voittoon:

Katso myös: Antti Tuisku jysäytti uutispommin – tähtää menestykseen hiihdon SM-kisoissa huippuvalmentajan opeilla