The Athletic listasi 50 suurinta NHL-lupausta – Anton Lundell ja Ville Heinola mukana

Anton Lundell HIFK 50 suurinta nhl-lupausta - pallomeri.net

Jättimedia The Athletic on laittanut 50 lupaavinta nuorta kiekkoilijaa järjestykseen – ja tälle listalle kelpuutettiin myös Anton Lundell sekä Ville Heinola.

Athleticin lista ei suinkaan koostunut vain juniori-ikäisistä kiekkoilijoista vaan lista rakennettiin alle 23-vuotiaista NHL-sopimuksen omaavista nuorista miehistä, jotka eivät kuitenkaan vielä ole tehneet aivan lopullista läpimuroaan kirkkaimpiin valoihin.

Florida Panthersin kanssa kesällä tulokassopimuksen solmineen Lundellin, 19, sijoitus listalla on kahdeskymmenes.

– Hän on loistava jääkiekkoilija kaikilla tavoin. Hänellä kokonsa riittää NHL-ään, hän on erinomainen kiekon suojelija ja on aina oikeissa paikoissa. Lundell haluaa tehdä maaleja, mutta on myös edistynyt syöttäjä. Hän on luotettava kolmen alueen pelaaja, joka voi vaikuttaa otteluun, vaikka maalintekopaikkoja ei aukeaisi, listan laatimisesta vastannut Scott Wheeler kirjoittaa.

Winnipeg Jetsiä edustavan Heinolan, 20, nimi puolestaan löytyy listan 40. sijalta.

– Hän vaikuttaa valmiilta täyspäiväiseksi NHL-puolustajaksi. Hänen teränkäyttönsä on kehittynyt todelliseksi vahvuudeksi. Hän haluaa hyökätä ja olla aktiivisempi hyökkäyspäässä. Siinä hän hyötyy suurimmasta vahvuudestaan, eli tasapainoisuudestaan, Wheeler sanaili suomalaispuolustajasta.

Ykkösnimeksi nostettiin Los Angeles Kingsin Quinton Byfield, kakkoseksi Montreal Canadiensin Cole Caufield ja kolmanneksi Buffalo Sabresin Owen Power.

Byfield ja Power ovat 18-vuotiaita, Caufield puolestaan 20-vuotias.


Pelaajat: ,