49ersin Jake Moody potkaisi Super Bowl -ennätyksen – Chiefsin Harrison Butker rikkoi sen 30min myöhemmin

Harrison Butker rikkoo Super Bowlin potkumaaliennätyksen, jonka Jake Moody teki aiemmin samassa pelissä.

Häviäjän rooli on urheilussa se rankin kannettavaksi. 49ersin Jake Moody sai kokea tämän niin joukkueen tasolla kuin henkilökohtaisestikin.

Kansas City Chiefs juhli varhain maanantaina Suomen aikaa toista perättäistä NFL:n mestaruutta, kun San Francisco 49ers kaatui trilleriksi äityneessä ottelussa jatkoajan päätteeksi pistein 25-22.

Ottelu oli varsin vaiherikas sekä värikäs kohtaaminen, joka sisälsi myös potkaisijoiden välisen kisan niin sanottuna pelinä pelin sisällä. 49ersin potkaisija Jake Moody joutuikin nauttimaan karvasta kalkkia niin joukkueen tasolla kuin henkilökohtaisestikin.

Hän nimittäin avasi ottelun pistetehtailun tykittämällä pallon haarukkaan 55 jaardin päästä tehden samalla Super Bowl -historian pisimmän potkumaalin. Moody ehti kuitenkin olla ennätysmies vain karvan alle 30 peliminuuttia, sillä Chiefs-kollega Harrison Butker pisti vielä paremmaksi.

Chiefsin ollessa 10-3 -takamatkalla kolmannen neljänneksen lopulla oli hyökkäysvuoro pysähtymässä kauas maalista, mutta Chiefsin valmennus päätti kokeilla potkumaalia ja Butker sai käskyn kentälle. Matkaa maaliin oli 57 jaardia, mutta Butker onnistui kuin onnistuikin kajauttamaan pallon haarukkaan ja vei ennätyksen nimiinsä.

NFL:n ennätys jäi kuitenkin vielä jaardien päähän. Sen potkaisi Baltimore Ravensin Justin Tucker, joka vuonna 2021 latasi pallon haarukkaan peräti 66 jaardin päästä.

San Francisco 49ersin Jake Moody potkaisee Super Bowl -historian pisimmän potkumaalin:

Ennätys menee uusiksi noin 30 minuuttia myöhemmin, kun Chiefsin Harrison Butker pistää kahdella jaardilla paremmaksi:

Katso myös: Kansas City Chiefs vei Super Bowl -trillerin – dramaattinen nousu tasoihin ja ratkaisu jatkoajan loppusekunneilla


Joukkueet: ,