#24hgolf takana: “Miltä tuntuu @Ntyry?”

Suomessa noin sata golfaria tarttui haasteeseen kerätä junioreille rahaa pelaamalla kokonaisen päivän golfia putkeen. #24hgolf pelattiin noin 30 seurassa ja pelaajia oli kahdesta neljään. Lajipiireissä tunnettu pallomeren sponssipalloilija Nikke Tyry kävi vetäisemässä kevyen ulkoilun Espoo Ringside Golfin kentällä kerryttäen rahaa seuransa junioreille. Miten tapahtuma meni, tuntuuko jaloissa? Onko kahdeksan kierrosta golfia inhimillinen suoritus?

“Tuntuu kyllä. Oli ylivoimaisesti extremeinta mitä on koskaan tullut tehtyä. Meillä oli loistava porukka kasassa, johon kuului Samuli (Rinkun valmentaja), Jontte Valosaari (ei esittelyitä kaipaa) ja aina ihana Virpi (vähän liian hurahtanut lajiin), joiden kesken oli ilo survoa kierrosta toisen perään vaikka lopussa pahalta tuntui.”

JontteValosaari Jontte Valosaari kiittää Pallomereä Ringside Golfin junnujen tukemisesta!

Mainos alkaa:

Tavoitteena jokaisella kentällä oli sponssihankinnasta riippuen kerryttää rahaa junnutoiminnan hyväksi. Ringsidessa tavoite oli asetettu 3000 euroon. Myös Pallomeri.net osallistui lukuisten muiden yhteistyökumppaneiden tavoin sponsorointiin. Kumppaneita oli noin 50 ja ne koostuivat yrityksistä ja yksityishenkilöistä. Pallomeri lupasi jokaisesta Niken parista 50 senttiä, birdiestä 2 euroa ja eaglesta 50 euroa. Lahjoitusta Pallomereltä lähtee Rinkun junnuille noin 150 euron verran. Valmentaja Samuli Seppälä onkin jo suunnitellut mihin rahat käytetään!

SamuliSeppälä Samuli Seppälä pelasi junnujensa hyväksi myös täydet 8 kierrosta golfia… Kova valmentaja on valmis uhrautumaan!

“Valmentajien saunailtaan tietenkin, siltä se tällä hetkellä tuntuu! No ei kuitenkaan, aika suuri osa rahasta menee syksyn ja talven treeneihin, lajikokeiluihin ja niin edelleen. On tosi tärkeää pystyä saamaan kokonaisvaltaista liikuntaharjoitusta golfarinaluille, jotta motoriikka ja muu kehittyy vaadittavalle tasolle. Huipputasolla golf on äärimmäisen fyysistä ja henkisesti raskasta hommaa. Rahalla on iso apu toiminnan kehittämisen kannalta niin meidän seurassa kuin muissakin seuroissa.”

Nikke oli nelikon suurin par-rohmu kasaten yli sata paria tai parempaa. Samuli Seppälä kasasi sata noteerattavaa tulosta, Virpi 30 ja Jontte 20. Sponsorit lahjoittivat rahaa aina parista tai paremmasta tuloksesta oman valitsemansa summan mukaan, joka oli 25 senttiä – 5 euroa.

“Oma peli kulki aika hyvin, varsinkin ensimmäiset neljä kierrosta tuli paljon birdietä korttiin ja jalka kantoi hyvin. Sain lopulta kasaan 104 paria tai parempaa tulosta, joista noin 30 oli birdietä ja yksi eagle. Koko nelikko kerrytti reilut 250 paria tai parempaa ja saatiin lopulta kasaan noin 4000 euroa seuran junnuille”, Nikke kiteytti.

Kahdeksan kierrosta golfia tarkoittaa kävelykilometreinä noin yhdeksääkymmentä. Kalorikulutusta tai muuta mittaria ei ollut Ringsidessa matkassa, ainoa mittari oli tunto kropassa.

“En ole mitään maratonia ikinä juossut, mutta jälkeen päin totesin, että uskoisin sen olevan helpompi. Tässä mentiin maksimissaan 15 minuutin tauon jälkeen aina uudestaan ja varsinkin viimeiset 12 tuntia kipu jaloissa oli aika infernaalinen. Välillä mentiin pimeässä, välillä sumussa. Yöllä oli kylmä, kun taas tiistain päivällä aika helteinen keli. Doupit oli kunnossa ja Gatoradea kului parikymmentä litraa päivän aikana. Nopein kierros mitä vedettiin oli toiseksi viimeinen, joka mentiin Samulin kanssa kahdestaan. Se sujui ruuhkassa tunti 50 minuutissa ja ohitettiin toistakymmentä ryhmää kierroksen aikana. Hitaimmat kierrokset olivat noin kolmen tunnin mittaisia. Ei enää mitään hajua mikä oli mikäkin kierros saati mitä kentällä on tapahtunut.”

On ne kovia, saa kokeilla perässä! Pallomeri onnittelee fyysisen suorituksen maaliin viemisestä.

VirpijaMilla Milla (vas) ja Virpi hoitivat naisten osuuden. Virpi pelasi seitsemän kierrosta ja Milla kannusti läpi päivän ansiokkaasti!

Kuvat ja lisää kuvia tapahtumasta: pekkarinenmikko.kuvat.fi