Suomalaistähdet 2010-luvun listojen kärkipaikoilla – Perparim Hetemaj rikotuimpia, Niklas Moisander ulosajetuimpia

Niklas Moisander Werder Bremen / Pallomeri.net

2010-luvun päättymisen myötä tehdyt tilastolistaukset kertovat, että Perparim Hetemaj ja Niklas Moisander ovat joissain tilastoissa Euroopan kärkeä.

2010-luvun päättyminen on kirvoittanut listamaakarit tekemään jos jonkinlaisia koosteita viime vuosikymmeneen liittyen. Yleisimpiä ovat jalkapallon tilastolistaukset, joista löytyy myös suomalaisittain perin kiinnostavaa tietoa.

Huuhkajien entinen keskikenttäpelaaja Perparim Hetemaj, joka siirtyi täksi kaudeksi Italian Serie B:n Beneventoon, oli viime vuosikymmenellä Euroopan viiden suurimman liigan toiseksi rikotuin pelaaja. Faktan paljasti Optan tilastodatan pohjalta grafiikkaa ja analyyseja tarjoava Squawka Football.

Hetemajta rikottiin 797 kertaa. Häntä enemmän rikkeitä kohdistui vain Eden Hazardiin, joka oli listauksen ainoa yli tuhat kertaa rikottu pelaaja. Viime vuosikymmenellä Ranskan, Englannin ja Espanjan pääsarjoissa pelannutta Hazardia rikottiin 1 030 kertaa.

Kolmanneksi rikotuin pelaaja oli Juan Cuadrado, joka pysäytettiin sääntöjen vastaisesti 735 kertaa. Lionel Messiä rikottiin 703 kertaa ja Alejandro Gómezia 675 kertaa. Hieman yllättäen supertähti Cristiano Ronaldo ei mahtunut viiden rikotuimman pelaajan joukkoon.

Nykyään saksalaista Werder Bremeniä edustava entinen Huuhkajien kapteeni Niklas Moisander puolestaan oli päättyneellä vuosikymmenellä yksi eniten ulosajoja saaneista pelaajista.

Moisander ajettiin päättyneellä vuosikymmenellä ulos liigaotteluissa kaikkiaan yhdeksän kertaa. Euroopan kymmenen suurimman sarjan pelaajista Moisanderin saldo riittää viime vuosikymmenellä jaetulle viidennelle sijalle.

Vuosikymmenen ulosajetuin pelaaja oli pitkään Venäjän liigassa pelannut Charles Kaboré, joka näki punaista kaikkiaan 16 kertaa. Listan kärkikaksikko oli suorastaan ylivoimainen, sillä Real Madridin Sergio Ramos ajettiin kentältä sarjaotteluissa vain kerran Kaboréa vähemmän.

Kärkikymmenikkö koostuu pääasiassa puolustajista ja puolustavista keskikenttäpelaajista. Poikkeuksen muodostaa neljänneksi sijoittunut italialaishyökkääjä Mario Balotelli, joka sai vuosikymmenen aikana kaikkiaan kymmenen punaista korttia.

Tsekkaa myös: Video: Ruotsin U20-pelaaja potkaisi vastustajaa haaroihin – törkeä teko vai puhdas vahinko?


Pelaajat: ,