NHL-asiantuntijat uusivat vuoden 2004 draftin – Pekka Rinne nousi jämäkierroksilta kärkiviisikkoon

Pekka Rinteen parhaat suomalaisurheilijat Pekka Rinne Nashville NHL Pekka Rinne / Pallomeri.net

NHL-asiantuntijat uudelleenjärjestivät vuoden 2004 draftin ja vähemmän yllättäen ykkösnousija oli Pekka Rinne, joka pomppasi pohjalta kärkiviisikkoon.

Nashville Predatorsin scoutit osuivat kultasuoneen valmistautuessaan kesän 2004 NHL-draftiin. 8. kierroksella seura huusi, josta harva seuran ulkopuolella oli kenties edes kuullut. Pekka Rinne on sittemmin osoittautunut yhdeksi NHL-historian kovimmista draft-ryöstöistä.

Tätä alleviivaa osuvasti myös NHL.comin toimituksen tekemä uusintadraft, jossa Rinne on itseoikeutetusti koko draftin kovin nousija. Rinne nousi kahdeksannen kierroksen viimeiseltä sijalta, eli sijalta 258 aina uusintadraftin viidenneksi.

Huomionarvoista on kuitenkin se, että Rinne olisi voinut nousta vieläkin korkeammalle. NHL.comin toimitus näet otti huomioon myös varausvuorossa olleen seuran tilanteen, joten kun kolmantena varanneella Chicago Blackhawksilla oli takataskussaan jo vuotta aiemmin varattu maalivahtilupaus Corey Crawford, niin uusintadraftissa Blackhawksille paras valinta oli toimituksen mielestä hyökkääjä Blake Wheeler.

Draftin kärkikaksikko pysyi täysin perustellusti ennallaan, sillä ensimmäinsenä varattiin Alexander Ovechkin ja toisena Jevgeni Malkin. Tämän jälkeen pakka myllättiin aivan uuteen uskoon. Rinne oli uusintadraftissa ainoa suomalainen, joka mahtui ykköskierrokselle.

Vuonna 2004 ykköskierroksella varattiin kolme suomalaista. Lauri Tukonen varattiin Los Angeles Kingsiin numerolla 11, Petteri Nokelainen New York Islandersiin numerolla 17 ja Lauri Korpikoski New York Rangersiin numerolla 19. Vaikka Nokelainen (245 ottelua) ja Korpikoski (609 ottelua) pääsivät NHL:ään ja pelasivat ihan kelpo urat, niin kukaan kolmikosta ei pystynyt vastaamaan heihin asetettuihin odotuksiin.

Lue myös: Klassikkovideo: Rob Schremp haki täysin käsittämätöntä osumaa EBEL-liigassa


Pelaajat:
Joukkueet: