NHL-asiantuntijat järjestelivät 2002 draftin uusiksi – Valtteri Filppula teki huikean nousun

valtteri filppula detroit red wings / Palllomeri.net

NHL julkaisee verkkosivuillaan sarjaa, jossa uudelleendraftataan vanhoja varaustilaisuuksia. Vuoden 2002 version kovimman nousun teki Valtteri Filppula.

NHL.com on koronatauolla viihdyttänyt lukijoitaan herkullisella jälkiviisastelulla, kun sivustolla on julkaistu asiantuntijoiden näkemyksiä menneistä varaustilaisuuksista. Draftien ensimmäiset kierrokset on pistetty uuteen uskoon vuosien tuomalla perspektiivillä.

Vuoden 2002 versiossa kärki ei mennyt kauheasti pieleen, vaikka ykkösvaraus vaihtuikin. Alunperin toisella kierroksella numerolla 54 varattu Duncan Keith oli NHL-toimittajien valinta uusintadraftin ykköseksi. Alkuperäinen ykkönen, eli Rick Nash putoaa vain yhden sijan ollen uusintadraftin kakkosvalinta. Kolmatta valintaa ei raati lähtenyt muuttamaan, vaan luottopakki Jay Bouwmeester on 18 vuotta myöhemminkin draftin kolmanneksi paras pelaaja.

Suomalaisittain positiivisimman annin tarjosi Valtteri Filppula, joka nosti osakkeitaan roimasti. Alunperin kolmannella kierroksella numerolla 95 varattu Filppula nousi huimat 88 sijaa ollen uusintadraftin seitsemäs valinta, jolloin hänestä olisi tullut Anaheim Mighty Ducksin mies.

Koko uusintadraftin hurjimman nousun teki ruotsalaispakki Jonathan Ericsson, joka valittiin 18 vuotta sitten koko draftin viimeisenä, eli numerolla 291. Vajaassa kahdessa vuosikymmenessä mielet ovat muuttuneet ja Ericsson nousi 261 sijaa olleen uusintaversiossa ensimmäisen kierroksen viimeinen varaus.

Vuonna 2002 varattiin ykköskierroksella viisi suomalaista. Heistä Jesse Niinimäki (#15 Edmonton Oilers) ja Hannu Toivonen (Boston Bruins #29) ovat pudonneet pois, mutta Kari Lehtonen, Joni Pitkänen ja Sean Bergenheim pitivät pintansa, joskin jokaisen sijoitus putosi.

Lehtonen varattiin alkuperäisen draftin kakkosena, mutta nyt hän putosi sijalle 13. Pitkänen oli vuonna 2002 draftin nelonen, mutta uusinnassa hänet arvioitiin draftin 19. parhaaksi pelaajaksi. Bergenheim putosi vähiten, kun alunperin hänet huudettiin numerolla 22, niin tällä kertaa hän löytyy listan sijalta 27.

Lue myös: Joni Ortio teki KHL-sopimuksen – matka käy Kazakstaniin


Pelaajat: