17-vuotias lupaus ratkaisi Mestarien liigan karsintaottelun huikaisevalla tavalla – jäänviileä panenka rankkarikisassa

17-vuotias Roony Bardghji FC Kööpenhamina

Mestarien liigan karsinnoissa nähtiin melkoinen sankariteko, kun FC Kööpenhaminan 17-vuotias Roony Bardghji nousi ratkaisijaksi.

Mestarien liigan kolmannen karsintakierroksen toisia osaotteluita pelattiin tiistai-iltana ja kierroksen värikkäin ottelu nähtiin Prahassa, jossa kotijoukkue Sparta Praha hävisi FC Kööpenhaminalle rankkarikisan jälkeen maalein 4-3.

Ensimmäinen osaottelu Tanskassa päättyi viikko sitten 0-0-tasapeliin, joten kaikki mahdolliset käänteet säilytettiin toiseen osaan. Kaikki lähti Kööpenhaminan kannalta erinomaisesti, kun legendaarisen Henrik Larssonin poika Jordan Larsson sai nimensä historiankirjoihin. Hän viimeisteli ottelun avausmaalin vain 14 sekunnin jälkeen ja maali on Mestarien liigan karsintahistorian nopein ja koko kilpailun historian kolmanneksi nopein.

Varsinaisen peliajan jälkeen tilanne oli 1-1, mitä seuranneella jatkoajalla alkoi toden teolla tapahtua, kun kumpikin joukkue teki kaksi maalia lisää. Ottelussa edettiin 3-3-tilanteen myötä rangaistuspotkukilpailuun.

Lopulta jatkopaikka ratkesi neljännellä kierroksella, kun Kööpenhaminan 17-vuotiaalle Roony Bardghjille aukesi tilaisuus nousta sankariksi. Nuorukainen ei epäröinyt tarttua saumaansa, vaan käytti sen koko rahalla. Bardghji ratkaisi pelin ikimuistoisella tavalla neppaamalla jäätävän panenka-rankkarin kovalla itseluottamuksella keskelle maalia.

17-vuotias Roony Bardghji lähettää FC Kööpenhaminan jatkopeleihin upealla panenka-rankkarilla:

Katso myös: Kaikkien aikojen nopein maali Mestarien liigan karsinnoissa – FC Kööpenhamina maalasi 14 sekunnissa


Pelaajat:
Joukkueet: