Video: 16-vuotias taitoluistelija hämmästytti – teki tempun, johon kukaan ei ole kilpailussa pystynyt

aleksandra trusova taitoluistelija

16-vuotias taitoluistelija Aleksandra Trusova on hämmästyttänyt ihmisiä julkaisemalla sosiaalisessa mediassa videon hurjasta tempustaan.

Nuori venäläisnainen nimittäin tekee videolla neloisritin, jota yksikään naispuolinen taitoluistelija ei ole vielä kilpailussa onnistunut tekemään.

Kyseinen hyppy on harvinaisuus myös miestenkin kilpailujen puolella, sillä se nähtiin ensi kertaa onnistuneesti vasta vuonna 2016.

Trusova on kaksinkertainen juniorien MM-kultamitalisti ja viime keväänä hän voitti myös aikuisten EM-kisoissa pronssia. Jo aiemmin nuorukaisen neloishypyt ovat hämmästyttäneet taitoluistelevaa maailmaa, sillä Trusovan toimesta kilpailussa on nähty onnistuneesti neloistulppi, neloislutzi ja neloisflippi.

Mainos alkaa

Trusova on joutunut otsikoihin myös hieman negatiivisemmassa valossa valmentajiensa johdosta. Häntä nimittäin valmensi aiemmin maineikas Eteri Tutberidze, mutta Trusova siirtyi ”henkilökohtaisiin syihin vedoten” maailmanmestari ja olympiavoittaja Jevgeni Pljuštšenkon valmennettavaksi. Näiden kahden valmentajan välien kerrotaan olevan ”hyytävät”.

Taitoluistelija Aleksandra Trusova teki neloisritin:

Videon voit katsoa myös Trusovan omalta Instagram-tililtä.