Uutuuskirja paljastaa – peräti 16 Naisleijonien pelaajaa teki valituksen Pasi Mustosen käytöksestä

Pasi Mustonen

Noora Rädystä kertova uutuuskirja paljastaa, että peräti 16 Naisleijonien pelaajaa teki valituksen Pasi Mustosen käytöksestä.

Jääkiekkomaalivahti Noora Räty ja 15 muuta Naisleijonien pelaajaa ovat tehneet kanteluita entisen päävalmentajan Pasi Mustosen käytöksestä. Valitukset lähetettiin anonyymeina Jääkiekkoliittoon viime tammikuussa samana päivänä, kun joukkue lensi Pekingin olympialaisiin. Räty paljastaa asian Marika Lehdon kirjoittamassa kirjassa Noora Räty – Leijonakuningatar.

Mustonen valmensi naisten jääkiekkomaajoukkuetta vuodesta 2014 alkaen. Hänen sopimuksensa päättyi viime olympialaisten jälkeen, kun Naisleijonat otti mukaansa pronssia. Mustonen tosin joutui lähtemään kesken turnauksen takaisin kotiin lähipiirissä ilmenneen ongelman takia.

Mainos alkaa:

Mustosen pelaajavalinnat herättivät ennen olympialaisia kummastusta, kun parhaana maalivahtina pidetty Räty jätettiin kotiin. Sama tapahtui myös edeltäneissä MM-kisoissa. Räty kertoo kirjassa useita esimerkkejä kaksikon tulehtuneista väleistä.

– Tilanne näytti huonolta, etenkin, koska muutamat maajoukkuekaverini kertoivat minulle Pasin soittaneen heille. Pasi oli kysynyt toisilta pelaajilta pitäisikö minut valita joukkueeseen ja perustellut sitten pelaajille, miksi hänen mielestään ei. Hän oli vedonnut muun muassa siihen, etten olisi hyvä joukkuekaveri, Räty kuvailee kirjassa.

Rädylle tarjottiin erikoiselta kuulostavaa kotiin jäävän ykkösvaramaalivahdin roolia. Hän olisi siis ollut Suomessa odottamassa tilaisuuttaan, jos Anni Keisala olisi loukkaantunut. Räty ei tähän sopimukseen suostunut.

Mustosen työ päävalmentajana päättyi Pekingin turnaukseen, mutta Räty on silti jättäytynyt maajoukkuetoiminnasta pois.

– Pitkä, menestyksekäs ja historiallinen urani jääkiekon Suomen naisten maajoukkueessa oli ohi. Se päättyi rumasti, Räty toteaa kirjassa.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Jääkiekkoliitto on lähettänyt Naisleijonien pelaajien valitukset Suomen urheilun eettisen keskuksen tutkittavaksi.

Tsekkaa myös: IS: Pekka Virta töppäsi Whatsapissa – laittoi pelaajia kritisoineen viestin vahingossa joukkueen ryhmään


Joukkueet: