15-vuotias kartingkuski teki natsitervehdyksen palkintopallilla – elinikäinen kilpailukielto luvassa?

15-vuotias Artyom Severyukhin

15-vuotias kartingkuski Artyom Severyukhin saattoi hyvinkin tuhota lupaavan uransa tekemällä natsitervehdyksen palkintopallilla.

Autourheilupiireissä nousi melkoinen kohu, kun Venäjän sanktioiden vuoksi Italian lipun alla kilpaileva 15-vuotias venäläiskuski Artyom Severyukhin teki väitetysti natsitervehdyksen palkintokorokkeella ollessaan.

Tilanteesta kuvatulla videolla Severyukhin tekee kiistatta määritelmän täyttävän liikkeen kädellään ja repeää vielä sen päälle nauramaan. Tämä pieni hetki oli kuitenkin valtava virhe Severyukhinilta, sillä seuraukset ovat kovat ja hänen koko nuori uransa on vaakalaudalla.

Tapahtuman tultua julkisuuteen kansainvälinen autourheiluliitto FIA ilmoitti nopeasti tutkivansa tapauksen. Severyukhinin ruotsalaistalli Ward Racing ilmoitti myös välittömästi purkavansa sopimuksensa hänen kanssaan.

– Lopetamme yhteistyön tämän henkilön kanssa välittömästi. Enkä olisi yllättynyt, jos FIA antaa hänelle elinikäisen kilpailukiellon. Koko tallimme, jossa on ihmisiä monista eri maista, vastustaa täysin tapahtunutta. Se on kamalaa. Olemme äärimmäisen häpeissämme tästä traagisesta tapauksesta, tallipomo Joakim Ward sanoi ruotsalaislehti Expressenille.

Severyukhinin itsensä mukaan hänen tallinsa henkilökunta oli kertonut hänelle rinnan paukuttamisen ilmaisevan Italiassa kiitollisuutta, mutta käden ojennukselle hän ei antanut yhtä selkeää selitystä.

– En osaa selittää, miten kaikki muu tapahtui. Tiedän, että vika on minun ja että olen tyhmä, ja olen valmis ottamaan vastaan rangaistuksen. Mutta ymmärtäkää, etten tukenut natsismia tai fasismia tällä eleellä.

15-vuotias Artyom Severyukhin tekee natsitervehdyksen palkintopallilla:

Katso myös: Rory McIlroy esitteli maagisen bunkkerilyönnin Mastersissa – Scottie Scheffler juhli mestaruutta