Juoksija oli pyörtyä maaliviivalle – äiti ryntäsi apuun aiheuttaen diskauksen ja hopeamitalin menetyksen

juoksija Artem burtsev diskattiin

10 000 metrin kilpailu sai erikoisen lopun Venäjällä, kun juoksija Artem Burtsev oli pyörtyä maaliviivalle ja tuli diskatuksi äitinsä takia.

Venäjällä Sahan tasavallassa käydyissä yleisurheilukisoissa nähtiin varsin erikoinen käänne, kun miesten 10 000 metrin kilpailu sai poikkeuksellisen loppuratkaisun.

Juoksija Artem Burtsev johti kilpailua pitkään, mutta lopun lähestyessä alkoi armoton 34-asteinen keli tehdä tehtävänsä ja Burtsevin meno alkoi hyytyä pahemman kerran. Hänen horjumisensa aiheutti sen, että yksi kilpakumppaneista pääsi painelemaan ohi.

Hyytymisestä huolimatta Burtsev oli hopeassa kiinni aivan kalkkiviivoille asti, kunnes näytti, että seinä oli tulossa vastaan ja rumasti. Burtsev hoippui ja huojui aivan tajunnan rajamailla kohti maalia. Burtsev oli aivan pyörtymisen partaalla, kunnes hän sai yllättäen apua.

Burtsevin äiti nimittäin näki poikansa vaikeudet ja varmisti, että hän pääsee turvallisesti maaliviivan yli tukemalla häntä takaapäin. Burtsev pääsi onnellisesti maaliviivan yli, mutta kisan tuomaristo ei pitänyt näkemästään.

Sääntöjen mukaan ulkopuolinen apu on kiellettyä, joten tuomaristolle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin diskata Burtsev, joka sai äidiltään tukea parin viimeisen askeleen aikana. Samalla meni siis myös hopeamitali.

Juoksija Artem Burtsev saa loppuhetkillä tukea äidiltään ja menetti sen takia hopeamitalin:

Katso myös: Käsittämätöntä ylivoimaa! Topi Parviainen voitti keihäänheiton EM-kultaa uudella Euroopan ennätyksellä